Home

Ποιοι είμαστε – Παραγωγοί

Είμαι ο Γιάννης , μουσικός παραγωγός, και η ενασχόλησή μου με το ραδιόφωνο ξεκίνησε πριν χρόνια…

Έχω την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής «Ντοπιολαλιές τση Κρήτης μας» , εκπομπής λόγου και Κρητικής Μουσικής με παραδοσιακά και εντεχνοκρητικά ακούσματα.
Τα «Μελωδικά Ηχοχρώματα»είναι μια εκπομπή με ποιοτική Ελληνική Μουσική και τραγούδια από το χώρο του Έντεχνου & Λαϊκού τραγουδιού, με πολλά αφιερώματα σε στιχουργούς, μουσικοσυνθέτες και ερμηνευτές.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΡΗΣ

(Μικρό Βιογραφικό σημείωμα)
Γεννήθηκε στη Λευκάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός Μηχανολόγος και εργαζόταν στο τμήμα Μελετών του ΟΤΕ για 30 χρόνια απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε ύστερα από εθελούσια έξοδο.


Έχει συνεργαστεί ως στιχουργός σε δισκογραφικές δουλειές με τους συνθέτες Τερψιχόρη Πaπαστεφάνου,τον Λινο Κόκοτο Φίλιππο Περιστερη Γιάννη Σκαρη, Παύλο Καρποδίνη, Αρετή Κοκκίνου, Μιχάλη Γλυνιαδάκη, Γιάννη Καλογερόπουλο, το Μουσικό Σχήμα ‘Όμορον” και πολλούς άλλους .
Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει πολλοί εξαιρετικοί τραγουδιστές όπως η Νένα Βενετσάνου ο Νίκος Ανδρουλάκης η Αναστασία Μουτσάτσου, η Ηρώ Σαϊα η Θέλμα Καραγιάννη, η Ασπασία Στρατηγού, η Φωτεινή Σαββατιανού, ο Σταύρος Ξένος και πολλοί άλλοι
Ως παραγωγός ραδιοφώνου ξεκίνησε το 1990 στο σταθμό “Ράδιο 5” και εργάστηκε εκεί μέχρι που ο σταθμός έκλεισε. Ακολούθησε μια περίοδος σχετικά μικρή που εργάστηκε στο “Αιγαίο FΜ ” και από εκεί στον “902 Αριστερά στα FΜ” όπου εργαζόταν μέχρι τον Αύγουστο του 2013 που έκλεισε. Παράλληλα την ίδια εποχή είχαμε και το κλείσιμο της ΕΡΤ οπότε με φίλους και συναδέλφους από το κρατικό ραδιόφωνο αναβίωσαν το Β Πρόγραμμα μέσα από την ΕRTopen. Στη συνέχεια δημιούργησαν τo ‘’Mεταδευτερο’’ ένα αυτοδιαχειριζόμενο ιντερνετικο ραδιόφωνο πολιτισμού όπου συνεχίζει ακόμα να εργάζεται.
kostaslaz54@yahoo.gr

 

 

Κωνσταντίνος Προβατάς
Ραδιόφωνο έκανα πάντα και με διάφορους τρόπους πρώτα από ραδιοπειρατής, μετά στα επίσημα της δεκαετίας του ’80, ξεκινώντας από ένα ΡΑΔΙΟ ΣΠΟΡ στους 92, κατόπιν στον TOP FM (Οργανισμός Λαμπράκη) και ολοκλήρωσα την τότε διαδρομή στον ΔΙΑΥΛΟ 10 των Δυτικών Προαστίων, στα μέσα των ‘90s. Και ξεκίνησα ξανά το 2010 στα διαδικτυακά ραδιόφωνα, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στις επιλογές.

Είμαι εν ενεργεία μουσικός αρθρογράφος και ερευνητής της ελληνικής μουσικής ιστορίας στο www.mousikogramma.gr και στο www.thelook.gr. Συνεπώς στην «Οδό Ονείρων» θα ακούμε πολλές μικρές ιστορίες γύρω από τα τραγούδια, καθώς και ιστορίες καλλιτεχνών κλπ.

 

Ο φίλος μου, Νικόλας Αραμπής, είναι ο καπετάνιος του κοντραμπαντιέρικου, αφού επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Κοντραμπαντιέρης είμαι ΄γώ».

Εκπομπή λόγου και καλού ποιοτικού Ελληνικού τραγουδιού, ανοίγοντας πανιά έτσι στις απέραντες θάλασσες της Μουσικής.

 

 

Facebook